Sperr kredittkortet ditt for bruk i land du aldri er i

Kriminelle på internett kan være naboen din, en som sitter i utlandet eller en lommetyv som tjener litt ekstra ved å selge kredittkortinformasjonen din på internett. Prosessen her er gjerne at de får tak i kredittkortet ditt når du benytter det i butikken, ser koden og kortnummeret ditt og sender dette til et land som Norge ikke kan gjøre noe for å stoppe svindelen. Derfor har det kommet et behov for å sperre kredittkortet ditt i land som du ikke oppholder deg i, for de fleste så gjelder dette alle land utenfor Europa.

Unngå misbruk av ditt kredittkort

For å unngå dette har banker og kredittkortleverandørene gjort noen smarte trekk. Blant annet gitt deg muligheten til å velge hvilke land du vil benytte kredittkortet i, eller hvilke land du ikke ønsker at kredittkortet skal brukes i. Her kan du velge enkeltland eller verdensdeler, noe som gjør det vanskeligere for kriminelle og misbruke kortet ditt.

Nå tenker du kanskje at det kan være dumt å gjøre, siden du kanskje har planlagt en tur til Thailand eller USA, men du kan lett oppheve sperren når du måtte ønske før reisen for at det skal kunne brukes dit du skal. Har du derimot ingen umiddelbare planer kan det derfor være lurt å sperre kredittkortet ditt for bruk utenfor Europa. Sperringen gjelder uansett ikke på internett, så du vil fortsatt kunne handle fritt i norske og utenlandske nettbutikker.

Sikkerheten rundt kredittkort er viktig. Sperr derfor kortet ditt så snart du har mistet det eller blitt frastjålet kortet ditt for å begrense omfanget av misbruk. Det kan hende du vil måtte ut med en egenandel dersom du har vist frem koden din til andre eller lagt fra deg kredittkortet på steder du ikke skal, men har du det i lommeboken og passer på at ingen andre får se koden din så vil du i de fleste tilfeller unngå også egenandelen, siden det ikke er din skyld.