Sparetips for studenter

Sparetips for studenter

Hei.

Jeg er en student som skal fortelle om mine sparetips. Her kan du finne nyttig informasjon om

kredittkort,forbrukslån,sparetips,økonomi

Spar penger som student.

hvordan du kan gjøre studietiden din mye billigere enn det den kunne ha vært. For oss som studerer i en relativt stor by (jeg studerer i Bergen), så kan det være lurt å ha hodet på rett plass når alle fristelsene står for tur torsdag, fredag og lørdag kveld.

For det er hovedsakelig om kveldene man kan spare penger som student.

Jeg liker ikke å betale mer enn nødvendig, men det betyr ikke at jeg ikke unner meg noe. Noen eksempler: Jeg unngår å kjøpe ting på bensinstasjon. Hvorfor skal jeg det når man heller kan gå på Rema og betale mye mindre? (Det halve?) Jeg vurderer å kjøpe stereoanlegg. Men det skal ikke være noe en selger lurer meg til å kjøpe. Jeg skal finne noe brukt på nettet, for da får man desidert mest for pengene. Jeg unngår også å kjøpe alkohol ute på byen.

Tenk stort – spar mye penger

Men å gå til store tiltak for å spare ei krone her og ei krone der, sånn som det handleposetipset? Nei, det gidder jeg ikke. Samtidig kan det gå altfor langt andre veien også. Eksempelvis kjenner jeg en som tjener brukbart (100 prosent jobb), bor midlertid hos svigerforeldrene, men likevel klarer å være konstant blakk. Pengene går til mat på bensinstasjon, klær, alkohol og tull og tøys generelt. Sånt irriterer meg nesten.

Ikke bruk penger på ting du ikke har bruk for.

For øvrig har jeg reist ganske mye, og det er ikke akkurat gratis. Men det er mye man kan gjøre for å redusere kostnader. Du bestemmer igrunn prisen selv. Det viktigste her er å bestille flybilletter i tide. Søskenbarnet mitt hadde en tur til London i fjor og bestilte billetter dagen før. Jeg var også i london en tur, men bestilte i god tid. Hvor mye sparte jeg på det? Tro det eller ei, men flybilletten min kostet bare 2,5 prosent av det hun betalte. 2,5 prosent! Søskenbarnet mitt betalte rundt 2000 kroner, mens jeg gav en femtilapp (Ryanair ruler).

Spar penger på hotell og overnatting

Så er det overnatting. Dersom du ikke er så kresen sparer du enormt her. Velg vandrerhjem i stedet for hotel. Jeg har betalt helt nede i 50 kroner natta, og det var faktisk et av de beste vandrerhjemmene jeg  noen gang har vært på. Nå er ikke alle så begeistret for å være på rom med andre, men det finnes enerom, tomannrsom, tremannsrom og så videre på vandrerhjem også. Dette er også mye billigere enn hotel.