Spar penger om du ikke har en bufferkonto

Dette tipset gjelder egentlig spesielt for menn. Det ligger ingen direkte diskriminering bak dette, men kvinner har vist seg å være bedre på langsiktig økonomisk planlegging i daglig økonomi. Derfor har de gjerne allerede bygget seg opp en bufferkonto fra skoletiden, eller ved de første årene som yrkesaktive. Menn pleier som regel å heller være villige til å ta større risiko og bruker derfor opp inntjente penger fortere på leketøy som bil og andre spennende ting, enn å prioritere sparing til penger som kun skal stå i ro.

Uforutsette utgifter

Iløpet av et år er det gjerne flere uforutsette økonomiske utgifter som kan oppstå, det kan være at vaskemaskinen eller andre hvitevarer blir ødelagt, eller bilen bryter sammen og må på verksted med en etterfølgende stor regning. Dette er gjerne ting som må på plass fort for at dagliglivet ikke skal stoppe opp og har du ingen bufferkonto står du gjerne på bar bakke.

Har du derimot et kredittkort så kan du benytte dette til innkjøpet som du trenger. Da får du ordnet problemet enkelt og raskt. Det må selvfølgelig også her tilbakebetales. Men gjør du det innen rimelig tid, for eksempel 3 måneder, så vil ikke rentene spise opp så mye. Det er gjerne når du ikke får muligheten til å betale tilbake over lang tid at det begynner å bli dyrt med rentes rente.

Å ha et kredittkort i bakhånd er en billig «bufferkonto», men det anbefales uansett å spare opp det kun har muligheten til for en fremtidig bufferkonto. Sett opp fast sparing til en konto i en bank hvor du ikke har hverken nettbank, mobilbank eller telefonbank. Slik at du fysisk må møte opp for å ta ut penger, da tenker du deg gjerne om to ganger før du går dit.