Slik skaffer du deg nødkontanter

Har du et kredittkort som innehar reiseforsikring så kan du være litt tryggere når du er på reise. Det er mye som kan skje på en ferietur. Du kan bli frastjålet alle kort og kontanter mens du er i solen på stranda, eller miste dem i en bag eller sekk som du setter igjen når du er på turer og arrangementer der du oppholder deg. Skulle du være så uheldig å miste muligheten til å betale for deg kan det bli veldig skremmende når du er på et fremmed sted.

Dette er nødkontanter 

Nødkontanter er fysiske penger som du kan få dersom du er i nød. Som i eksempelet over hvor du kan miste eller bli frastjålet kontanter og kort har du ingen mulighet til å få deg mat eller betale for flybilletter hjem. Det er da nød kontanter kommer godt med. Og det kan du få fra ditt kredittkortselskap om du har et kort som har dette som en av sine fordeler.

For å kunne få nødkontanter så må du melde ifra at kortene dine er stjålet til banker og kredittselskapene. Anmelde forholdet på en lokal politistasjon, slik at du får papirer på at saken er anmeldt. Så kontakter du kredittkortselskapet ditt for å spørre om det er muligheter for å få nød kontanter, de vil da gi deg råd og veiledning til hva de trenger av dokumentasjon. Videre vil du få en lokal bankfilial som du må møte opp på for å få utbetalt kontantene. Det blir som et lite lån der og da inntil reiseforsikringen eventuelt dekker opp for tapet ditt.