Slik kommer du i gang med aksjer

Kom i gang med aksjer – det er ikke vanskelig!

Aksjetrading er ikke vanskelig i seg selv. Derimot må man i de fleste tilfeller bruke mye tid og holde seg oppdatert for å få full utnyttelse av det. Aksjer kan trades via en aksjemegler, dette kan du gjøre enkelt ved å opprette en konto hos en nettmegler.

Jeg anbefaler Nordnet, for de har lav kurtasje og andre fine betingelser. Følg med i nettavisene og les mye. Det er mitt eneste tips. Når du har skaffet deg en konto hos f.eks. Nordnet, som i prinsippet er en bankkonto øremerket til aksjetrading, er det bare å starte moroa. Finansverdenen er stor, så kunnskap er veldig viktig.

På siden jobbe hjemmefra kan du lese om andre inntektsmuligheter.

Finn informasjon på internett

Når du får peiling kan du eventuelt prøve deg på derivater, dvs. opsjoner, futures eller forwardkontrakter, eventuelt valutahandel. For folk flest holder det som regel med aksjer, og da er det bare å gjøre som skrevet over. Anbefalte sider er HegnarOnline, DN, NA24, E24, Bloomberg og VG DinePenger. I tillegg finnes det flere norske aksjeforum, som f.eks. Hegnarforumet, aksjeforumet.no og Stocktalk. Sistnevnte er vel det jeg anbefaler mest.

En fondskonto fungerer på samme måte som en vanlig bankkonto, men risikoen er større. Samtidig er det større muligheter for høy avkastning. En fondskonto kan ikke bli «slettet». Det fine med fond er at man ikke trenger nevneverdig peiling for å investere. Forvalterne gjør jobben, så det eneste du trenger å gjøre er å velge hvilket fond du vil satse på. Det finnes flere lister over hvilke fond som har gjort det best i Norge de seneste årene.

Volatilt aksjemarked om dagen

Det er så sinnsykt volatilt (dvs. går mye opp og ned) på børsen for tiden, at her har det vært mange muligheter for å tjene raske penger. Den siste uken har jeg tjent ca 1000 kr dagen på opsjoner, både i caller og putter! Greit nok, dette er småpenger sånn sett, men for meg er det en god slump. Og har bidratt til at depotkontoen ikke ser så altfor rød ut selv om long-porteføljen har blitt mørbanket med kjepper og stein i det siste.. hehe..

Dette blir vel også siste «traden» før skolen begynner, siden jeg har sittet og fulgt med hver dag fra 08.00 til 17.00, samt litt på usa om kvelden, siden jeg kom hjem fra ferie. Timelønnen har absolutt ikke vært noe å skryte av, men steike så gøy det er!

Skulle bare ønske jeg hadde mer kontanter for tiden, mange selskaper jeg har hatt på «watch» har fått veldig tiltrekkende inngangskurser for tiden. Men hvem vet, kan jo være alt går strake veien til helvete slik enkelte analytikere «forutser».. Mens andre igjen sier faren er over.. Time will show!