Slik får du lavere rente på boliglånet ditt

Selv om rentene på boliglån nå er på et lavt nivå, er det flere ting du selv kan gjøre for å prøve å få en enda lavere rente på ditt boliglån.

Det aller første du burde gjøre er å kontakte banken din. Jeg var selv i min bank i forrige uke for å høre om muligheten til å ta opp et nytt lån og uten at jeg engang prøvde å «prute» på renten på boliglånet mitt, satt han den ned med 0,5%. Grunnen var at vi har et førstehjemslån og de hadde fått bedre betingelser på denne type lån, slik at de kunne gi meg en bedre rente. Bankene vil aldri ringe deg for å informere om slikt, det må du følge litt med på selv, så ta deg en tur ned i banken for å gå igjennom boliglånet ditt. Kanskje du også kan få ned renten litt?

Dersom du bestemmer deg for å ta en tur ned i banken, burde du komme forberedt til møtet. Det er ikke sikkert de vil sette ned renten direkte, men du kan fortsatt prøve å forhandle litt på dette. Noen ting du kan bruke i forhandlingene er f.eks at du har vært kunde lenge, at du alltid betaler lånet når det forfaller, at du også har forsikringene dine her og dermed er totalkunde, at du vet om flere som har samme type lån, men til rimeligere rente i en annen bank etc etc…

Dette var kun noen få eksempler på hva du burde tenke litt igjennom før du drar til banken, men det viktigste er at du gjør hjemmeleksene dine og kommer forberedt. Om du skal komme noen vei i slike forhandlinger, må du kunne tale din sak og overbevise kundebehandleren din om at du fortjener en lavere rente.

Om du ikke klarer å få renten ned til et nivå du mener den burde ligge på, kan det være lurt å ta en ringerunde til andre banker. Har du et relativt stort boliglån, vil mange banker være interessert i å få tak i deg og det er godt mulig at du vil finne en bank som kan gi deg bedre betingelser enn det du har i dag.

Jeg er veldig godt fornøyd med min bank og blir nok værende her. Er du fornøyd med banken din?