Slik bruker du kredittkortet fornuftig

Kredittkort kan være en veldig nyttig ting å ha. Det kan redde en ut av mange kriser, og det kan ha en veldig god effekt på privatøkonomien. Men det er bare om det brukes fornuftig, og man drar nytte av de gode sidene ved kredittkort. Under følger noen tips til ting du absolutt ikke burde bruke kredittkortet ditt til.

– Ikke skaff deg et nytt kredittkort for å dekke gjeld

Det kan i noen tilfeller lønne seg å samle flere smålån og slikt hos en kreditor. Det kan lønne seg både i forhold til kontroll, og at ditt månedlige beløp blir mindre. Men skulle det være slik at du har en rotete økonomi, og sliter med å betale kreditorer og faste utgifter, så er ikke løsningen å ta opp enda en kreditt. Vær trygg på at du kan dekke den faste utgiften kredittkortet eventuell kommer med, slik at du ikke drar på deg enda mer gjeld.

– Ikke kjøp unyttige, dyre gjenstander på impuls

Klart at det hadde vært kult å ha en ny 55” LED-TV. Men trenger du det? Det kan være lett å glemme at kredittgjelden skal tilbakebetales, spesielt når lysten etter å kjøpe nytt utstyr bobler i kroppen. Men det må det, regningene kommer hver måned og de må betales.

 

– Ikke la vær å betale kredittkortgjelden

Den beste måten å bruke et kredittkort på er å kjøpe, før så å betale hele summen for renter begynner å løpe. Er det slik at du ikke greier dette, så betal ned så mye du kan per måned. Da sparer du mye renteutgifter. Greier du ikke dette, så betal alltid minimumsbeløpet per måned. Det pleier ikke  å være utålelig stort, og holder gjelden i sjakk i det minste.
Kort oppsummert så er kredittkort bra å ha, hvis du betaler når du skal. Og med alle nedbetalingsordninger og små minstebeløp kreditorene har, så burde dette absolutt være mulig.