Refinansier kredittkortgjeld med forbrukslån

Om du følger med på luksusfellen på TV3 med sesonger fra Norge og Sverige så vil du se at det er mange som har havnet i økonomisk uføre på grunn av høye kredittkort regninger. Kredittkort har som regel høye månedlige renter, og har du brukt dem til å ta ut penger i minibanken påløper enda flere kostnader enn om du bruker dem til vanlig handel i butikken. Her vil refinansiering av kredittkortgjelden din kunne hjelpe deg til å få en mer forutsigbare økonomisk fremtid, og kun ha èn faktura å forholde deg til i forhold til flere regninger fra forskjellige kredittkortselskaper.

Refinansiering med et forbrukslån går ut på å søke om et forbrukslån som spesifikt skal gå til å nedbetale andre kredittkort og du vil sitte igjen med et lån hos en forbrukslån leverandør som bank eller privat tilbyder. Selve prosessen fungerer slik at du ikke selv får tilgang på pengene, men det er de som gir deg forbrukslån som betaler ned kredittkortene dine direkte.

For å få til dette må du søke om et forbrukslån. Bruk vår tabell for å sammenligne forbrukslån for å finne det som passer deg best. Underveis i prosessen vil du hos de fleste få et valg som heter refinansiering. Her kan du føre opp hvem du har kredittkort hos, hva utestående beløp er og hvilken konto de finnes på. Når du har ført opp alle sammen er det bare å gjøre ferdig søknaden. Får du den innvilget vil de utbetale det som står igjen på kredittkortene, og du sitter igjen med et lån som vanligvis har en rente på ca ti prosent i forhold til dyre kredittkort som har renter på rundt tjue prosent. Du vil altså spare mye i rentekostnader over tid på å gjøre dette, men vil også få færre fakturagebyr siden du kun har en faktura å forhold deg til.

Pass bare på å ikke gå i samme fellen med å bruke kredittkortene igjen.