Pass opp for impulskjøp

Det er mange ganger du kan stå i en butikk og har blitt lokket inn med gode tilbud på møbler, hvitevarer og elektroniske artikler(også kalt brunevarer, men føler ikke det passer til hvite Macbooks), men du ser at modellen som er litt dyrere er av mye bedre kvalitet og har et mer pent ytre. Du vet at på kontoen din så er det nok til den billigere varianten, men butikkmedarbeideren har løsningen på lur. «Du kan få en handlekonto eller et forbrukslån via oss» sier butikkmedarbeideren med et stort smil. Det kan bety en god handel for butikken, men ikke for deg.

Rentene og gebyrene på lånet i butikken er i de fleste tilfeller mye høyere enn det du kan få utenfor butikken.

Du bør derfor tenke deg om en gang til før du går for impulskjøpet som du er i ferd med å gjøre. For din egen bank eller andre som tilbyr forbrukslån har som regel en bedre avtale klar til deg. Tar du en rask kikk på internett så vil du se at det er mange leverandører som ønsker deg som kunde. Gode tilbud florerer og det gir deg som potensiell kunde valgfrihet til å velge en leverandør av forbrukslån som har den beste renten.

Så se litt rundt på nettet eller kontakt din faste bank for å høre om de har noen gode tilbud til deg. Noter ned renter og gebyrer og sammenlign dette med butikken sitt tilbud før du går for kjøpet. Da kan du sikre deg best mulig rente og en totalpris som vil være lavere enn om du kun går blindt for butikkens tilbud.