Lever du på lånte penger fra kredittkort?

Vi lever i en verden der finans og privatøkonomi styrer veldig mye av hverdagen. De fleste av bankinstitusjonene tilbyr ulike former for finansiering, og er mer enn gjerne behjelpelige til å ta affære om du ønsker hurtig finansiering. Kredittkort er en måte å finansiere hverdagen din på.

Mange folk må finne seg i dårlige finansielle situasjoner på grunn av mangel på nok kunnskap og disiplin, noe som ofte gjør det vanskelig for dem å få orden på pengene sine. Ved slike situasjoner er det naturligvis opplysning og kunnskap som gjelder som punkt nummer èn. Men en hurtig nedbetaling av allerede utestående gjeld er også et viktig punkt for å redde det lille man har igjen av kredittverdighet hos banken(e).

Les kredittkort-kontrakten nøye! 

Anskaffelse av et kredittkort betyr i realiteten at du får et kontanttilskudd til leie for ditt eget formål. Du er bundet med en kontrakt om å betale tilbake den lånte summen i fremtiden som avtalt med banken din. Dette er en avtale som det er svært viktig å lese igjennom når du søker etter et kredittkort. Et viktig holdepunkt er å ALLTID lese kontraktene nøye slik at du er helt sikker på at ingenting kan mistolkes og brukes mot deg ved en senere anledning.

Hver bank vil sjekke din finansielle historie før de vil vurdere å gi deg et kredittkort. Hvis du har har dårlig kreditthistorie i form av betalingsanmerkninger vil du neppe bli møtt med like tilbud som en med plettfri historikk på dette området. Er du dog en av personene som tar opp kredittkort på kredittkort med stadig høyere maksimumsbeløp for å dekke over gammel gjeld – ja, så vil du nok få innvilget kredittkort da banken ikke ser på deg som noen trussel.

Men da kan det allerede være greit å få en innsikt i egen privatøkonomi, og forstå at det å leve på kunstige midler neppe er noen god idè i lengden.

Kom inn i varmen igjen

Men det er mulig, til tross for at du har vært sent ute med å betale regninger tidligere, å komme inn i varmen igjen hos diverse banker. For mange kalles denne prosessen en kredittreparasjon. Man kan si at de som tidligere har slitt med å betale ned lån og gamle regninger på ny prøver å reetablere sin kredittverdighet.

Hvis du reparerer ditt forhold til myndighetene og banken vil det gjøre det enkelt for deg å få kredittkort og lån – alt avhengig av hva du ønsker. Mens du med dårlig kredittverdighet mest sannsynlig vil bli møtt med et blankt nei i fra de aller fleste bankene som kan tilby et kredittkort med gunstig rente. Husk at jo større renten på kredittkortet er, jo lavere terskel har bankene for å sende det ut til sine nye kunder. Ganske sleipt, men selv de som tar opp de aller dyreste kredittkortene vil møte hverdagen en gang og innse at man ikke kan leve på lånte penger i lengden.