Lar du vær å betale forbrukslånet ditt?

Det første du må forstå er at du har dummet deg ut. Om du selv ikke klarer å innse det, hvordan skal da banken skjønne at du er villig til å gjøre noe med det?

Så ville jeg gått for disse tipsene:

1) Lá familia: Lån penger av familien og sett opp en fornuftig avbetalingsplan.

2) Risikosport: La være å betale forbrukslånet på et par terminer, ring så og fortell dem at du sliter pga høye strømkostnader og ønsker å komme frem til en løsning, men at du må få lavere gebyrer/effektiv rente evt. at de ettergir deler av gjelden hvis du skal (gidde/klare) betale. Det er først når kredittkort,forbrukslån,sparetips,økonomidu slutter å betale at de ofte gir bedre vilkår, for da taler statistikk for at de snart kommer til å tape på å ha deg som debtor.

3) Sjongløren: Prøv å få kredittkort eller kontokreditt i Skandiabanken (fikk 50′ da jeg var 20. Årslønna var 320′). Mener kredittkortet har bedre vilkår enn kontokreditten, så sats på det.

4) Lokalpatrioten: Prøv den lokale sparebanken, og få eventuelt en forelder til å kausjonere for deg.

5) Mr Lee: Ét nudler og betal ned hele driten i en fei.

Ønsker deg lykke til. Ville selv gått for Mr Lee, noe jeg også gjorde på et tidspunkt i livet. Det er godt å gå gjennom en slik periode, den gir mentale sperrer for å gjøre det samme igjen. Straff deg selv litt, du har vært uskikkelig.