Kredittkortbruk i ferien

Det blir anbefalt at en har med to betalingskort når en drar på ferie, et kredittkort og et debetkort. Kredittkort gir en høyere sikkerhet enn debetkort. Siden sommer er høysesong for kortsvindel er dette perioden da en har behov for trygg bruk av kortet.

For det første er det greit å ha et kort i tilfelle en får problemer med det andre. Ihvertfall burde et av disse være et kredittkort. Ikke glem å oppbevare dem få forskjellige plasser, slik at en har en nødløsning om uhellet skulle være ute.

Tryggere med kredittkort i utlandet

Kredittkort er tryggere å bruke i utlandet. Det er i praksis penger en låner, dermed får ikke eventuelle svindlere et sugerør inn i forbrukskontoen din hjemme. I tillegg får en faktura over kjøpene i etterkant. En betaler ikke inn noen penger før en godkjenner fakturaen. Dermed er det oversiktlig og lett å sjekke om trekkene på kontoen stemmer. I tilfelle det er noe galt har også kredittkort en innebygget kjøpsforsikring. Denne forsikringen gjør at kort utsteder er pliktig å betale tilbake beløpet om en har blitt svindlet.

Et tips når en er på ferie er at en alltid blir belastet i den lokale valuten. Om en betaler i norske kroner, settes kursen av betalingsstedet. Den lokale valutaen blir bestemt av mastercard eller visa hver dag. Som regel får en dermed dårligere kurs hos butikken hvis en velger å betale i norske kroner, slik at butikken tjener ekstra på den høye kursen.,
Heller ikke glem regionsperren på kortet hvis du skal ut å reise. Om du har en slik sperre lagt inn på kortet ditt, kan i verste fall ikke kredittkortet virke. I såfall må du kontakt banken din slik at de kan få fjernet sperren. Så ta nå heller å ordne dette før en drar på ferien.

Det kan jo også nevnes at kredittkort også kan ha nyttige bonusfordeler for ferieturen. For eksempel gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Som regel må en dog betale 50% av reisens kostnader på det aktuelle kortet for at forsikringene skal være gyldige.