Hvor kan man ta opp et forbrukslån?

Det er i dag et hav av ulike aktører som tilbyr forbrukslån. For mange kan det være vanskelig å vite hvor man skal henvende seg, hva man skal spørre om og hva man har krav på. Under følger en liten oversikt over de mest vanlige stedene man får forbrukslån.

Din lokale bank

Skal du ha et forbrukslån til å pusse opp boligen, betale ned smålån og kreditorer eller betale inn et depositum på leie av leilighet? Da er nok banken din det første stedet du bør sjekke i forhold til lån. Har du en ryddig økonomi med god betalingshistorikk, kan du få gode betingelser her. Og du har lånet samlet med alle dine andre kontoer, noe som er ryddig og greit.

Forbrukslån via nett

Det finnes mange ulike tilbydere som bare finnes via nett og telefon, og som ikke har kontorer å besøke. Her kan man også få samme betingelser og rettigheter som i din egen bank. Kanskje til og med en bedre rente?

Forbrukslån i butikk

Er det slik at du trenger et lån for å kjøpe for eksempel en ny TV, eller en sofa? Det er mange butikker, spesielt de store kjedebutikkene, som tilbyr egne typer forbrukslån. Her handler man på kreditt, får et lån og betaler en fast sum per måned. Kan ofte lønne seg, men pengene er da bundet til den butikken, eller kjeden du har handlet i.

Dette er tre av de mest vanlige stedene man får et forbrukslån på. Alle har sine fordeler og ulemper, og som med alt annet så lønner deg seg ofte å sjekke betingelser på flere ulike aktører før man bestemmer seg.