Har du regionsperre på kredittkortet ditt?

Kredittkort har blitt en av de vanligste formene for å ta og betale for varer og tjenester i butikker og på internett. Derfor er det også flere av de kriminelle som går veien til å stjele dine kredittkort for å kunne få store gevinster til seg selv. Det skjer også veldig raskt. Blir kortet ditt stjålet eller skimmet i Norge kan fort opplysningene og stripen på kortet bli kopiert og sendt over til asiatiske land og blir videre brukt opp ved å handle for dem der.

Slik fungerer regionsperre

I nyere tid så har det kommet noe som heter regionsperre. Det er en sperre som du selv kan angi, eller blir angitt automatisk av kortleverandøren din. En slik sperre, sperrer da for bruk av kortet utenfor landet eller verdensdelen som du oppholder deg i og bruker kortet mest. For det er ingen grunn til at kortet ditt skal bli brukt i Asia om du selv aldri har vært eller kommer til å være der.

Ringer du kredittkortselskapet ditt så kan du høre om hvilke valg du selv har for å få regions sperre. De vil da opplyse deg om de fordeler og ulemper en slik sperre har. Men du kan når som helst oppheve sperren eller godkjenne kortet ditt for bruk i en spesifikk del av verden om du plutselig finner ut at du skal på tur og trenger kredittkortet som din reisevenn.

Hør med din kredittkortleverandør i dag, og få kortet sperret der du ikke oppholder deg, det er bedre å være føre var som de sier. Husk også å sjekke om leverandøren din har sperret kortet for verdensdeler som du skal reise til, slik at du får åpnet kortet, så du ikke står der uten muligheter til å betale for deg.