Flytte ut? Et par økonomiske tips!

Økonomiske tips til deg som skal flytte ut

Der kan du få et billig rehabiliteringslån hvis dere er nyetablerte. Er ikke kult å låne penger for å leie,

kredittkort,forbrukslån,sparetips,økonomi

Flytt ut til et stort hus - og bruk mye strøm!

når du må flytte etter tre mnd fordi dere ikke greier å betjene lån + husleie. Husk at uforrutsette ting skjer, det skjer oftere enn du tror… dama kan havne på tjukka, strømmen kan bli dyr.

Innboforsikring. Tenkt på det? Strøm er også svindyrt i disse dager… så du bør klare å ha en økonomi som tar hensyn til strømmen du skal benytte deg av. Husk; jo mindre hus – jo mindre betaler du følgelig også i strøm.

Prøv også å fyr opp i peisen i stedet for å betale så utrolig mye i strømutgifter.

Har du bodd «alene» før? Eller i hybel/leilighet? Det er lurt å ha en buffer på et par tusen til uforrutsette ting pr mnd. Det er ikke lurt å lage et sylstramt budsjett.

Ikke kjøp så mye nytt

Selv om det er kult med nye ting og slikt så er det ikke like kult med renter og avdrag som aldri stopper, heh. Du skriver i førstepost at du trenger 100k. Det var evig mye syns jeg. Jeg klarte meg med 15k, og da hadde jeg absolutt ingenting bortsett fra pc. Ikke hadde jeg tv heller de første tre-fire mnd… men nå – har jeg ALT jeg vil ha.

Det er sånt som skjer når du flytter ut hjemmefra. Ikke alt er som du egentlig trodde – og det økonomiske er i hvert fall helt hinsides vanskelig å ha kontroll på. Men du kan enkelt og greit skaffe deg et kredittkort ved å legge inn en enkel søknad.

Skaff deg et kredittkort

For hvorfor er kredittkort greit å ha?

– Lav rente.
– Penger tilgjengelig 24/7.
– Mange kredittkort å velge mellom.
– ALLTID greit å ha to kredittkort på reisen din.
– Utrolig mange fordeler.

Jeg syns du skal snakke med foreldrene dine om dette. Hvis du ikke vil det – er du flau for at dem skal

kredittkort,forbrukslån,sparetips,økonomi

Kredittkort er en bra lånemetode for deg som flytter ut.

vite om dine låneplaner. Kanskje du kan få hjelp fra dem? Det er jo normalt at foresatte hjelper litt til i den første tiden….

Personlig erfaring fra en som flyttet ut

Jeg og dama flytta til et sted for noen måneder siden. Første gangen begge flyttet ut. Hadde ikke hvitevarer, møbler eller noe som helst. Utrolig nok er møbler sånn som bare kommer av seg selv. Plutselig kom foreldrene mine på at de hadde noen gamle stoler i garasjen, en sofa fikk vi av en nabo som skulle kaste den. Nei, det ser ikke tipp-topp ut, men det fungerer.

Ellers kjøpte vi spisebord, tvbord, stuebord, spisestoler og en «lenestol» (den til 249,-) på ikea. Til sammen brukte jeg 5000 på ikea – og da kjøpte vi ikke bare det billigste.

Hvitevarer var utrolig dyrt da vi flyttet ut.

Det som kostet mest penger var hvitevarer. Nå skriver du at du allerede har en del hvitevarer, så det er jo bra. Kjøp kombinerte ting. F.eks kjøleskap med frys (koster stort sett det samme som uten), vask/tørk kombinert (også stort sett samme pris). For kjøleskap, vask/tørkemaskin, oppvaskmaskin ga jeg 7000,-. Komfyr fikk jeg etter mormor døde.

Så for alt i stua og på kjøkkenet (samt vaskerommet) ga jeg totalt 12000,-. Jeg sparte en lønning før jeg flyttet og dermed klarte vi det økonomiske med glans. Småting kjøper vi kontinuerlig underveis.

Som alle andre sier; dere skal jo bare leie. Når dere -kjøper- en leilighet, DA kan dere begynne å se på nye sofaer og stuer. Ikke vits i å bruke masse penger på et sted dere bare skal bo en stund hvis dere egentlig ikke har råd til det.