Få penger for å bruke kredittkort

Kredittkortmarkedet konkurrerer hardt om dagen for å få deg som kunde. En av de beste måtene de gjør det på er å gi deg penger tilbake når du bruker kredittkortet ditt. Ingenting er vel bedre enn gratis penger?

Mastercard og Visa gjør jo ikke dette gratis. De tjener penger hver gang som du bruker kredittkortet ditt, ved at de tar et gebyr fra butikken som du handler i. Derfor har de muligheten for å litt tilbake til deg når du bruker kortet.

Flere forskjellige bonuser på kredittkort

Dette pleier som regel å bli gitt som en bonus, poeng eller som Cashback. Bonuser kan som regel spares opp og brukes ved spesielle kjøp i en egen nettbutikk eller på utvalgte butikker. Poeng får du som regel fra de som tilbyr kredittkort i forbindelse med flyreiser. Her er Norwegian kredittkort et godt eksempel, og du kan bruke poengene for å få billigere flyturer, eller gratis flyturer om du har spart opp nok. Cashback er kanskje den beste metoden til hverdagsbruk. For her samles det opp et vist antall % av det du handler for som Cashback. Dette er da penger som blir trukket direkte fra fakturaen din før den havner i postkassen din. For at du skal ha full kontroll så er beløpet også oppført på fakturaen for at du lettere skal kunne holde kontroll på at de gir tilbake det de har lovet.

Derfor vil det for de fleste lønne seg å ha et kredittkort som er flittig i bruk på matbutikken, på ferie og til netthandel. Penger spart er penger tjent.