Dette er de mest vanlige lånene

Lån er en fantastisk måte å kunne realisere sine drømmer med andre folks penger. Du har muligheter til å låne flere ganger årsinntekten din for å kjøpe deg et hus eller leilighet. Så har du billån der du kan få låne til å dekke kjøp av en ny eller brukt bil. Uansett så er det de mest vanlige lånene som nesten alle har. En kategori som er mest brukt er forbrukslån uten sikkerhet.

Forbrukslån uten sikkerhet

Et forbrukslån uten sikkerhet er et lån på alt fra nesten bare noen tusenlapper og opptil ca 350.000,-. Det er penger du kan låne uten å vise til noe sikkerhet, men du må vise til inntekt og ingen betalingsanmerkninger. Frem til du er ca 25 år er det kun opptil 50.000,- som er vanlig å få i et forbrukslån. Grunnen til det er at det er større usikkerhet når man er så ung i forhold til jobb og kommende familie som vil kreve mye penger. Men har du inntekten til å dekke et forbrukslån er de fleste utlånere villig til å gi deg det. Et typisk lån på opptil 50.000,- koster ikke stort i forhold til månedlige avdrag og renter, rundt en tusenlapp og opptil femtenhundre per måned. Og du kan bruke det til hva du vil. Nye møbler, oppussing, ferie eller til nytt hjemmekinoanlegg og tv.

Dette trenger du for å få forbrukslån 

For å få et forbrukslån må du ha selvangivelse og lønnsslipper klare. Selvangivelsen er den som du får hvert år rundt mars/april og den finner du via www.minside.no. Lønnsslipper får du av arbeidsgiveren din hver måned på epost, i hånden eller i posten. Når du har dette klart er det bare å gå inn til en bank eller annen tilbyder av forbrukslån og fylle inn et elektronisk skjema med opplysninger om deg selv, laste opp selvangivelsen og lønnsslippene, så får du som regel svar med en gang og kan signere med bank ID eller på papirer som kommer i posten kun få dager etter du har søkt. Så får du pengene på konto fra 2-5 virkedager etter at alt er klart.