Derfor spiller mange på nettet

Det kan være forskjellige årsaker til at folk velger å spille på nettet, noen liker spenningen, andre vil bare slå ihjel litt tid, og noen igjen fordi de ser muligheten for å vinne noen kroner. Kanskje ikke de helt store beløpene, men likevel nok til at det virker forlokkende å satse litt. Selvfølgelig er ikke sjansene de aller største, men de er der, og noen vinner jo, så hvorfor skulle det ikke bli nettopp deg neste gang.

Noen leverer tippekuponger, andre leverer lottosedler, og noen igjen velger å gjøre hele prosessen på internett. Alt fra å satse til å betale, og eventuelt motta gevinst. Alt dette er mulig hvis man holder seg til de norske aktørene, som så langt begrenser seg til Norsk Tipping. Ønsker man å spille hos andre aktører, er dette selvfølgelig også mulig, men ikke alltid like enkelt. For eksempel kan det være vanskelig å overføre penger fra norske banker til utenlandske spillaktører, ikke minst siden den nye bankloven trådte i kraft, og forby norske banker å overføre penger til utenlandske aktører innen gambling og pengespill rent generelt.

Da må man ty til eksterne aktører innen formidling av valuta, og da dette er en internasjonal problemstilling har det dannet grobunn for et helt marked innen dette med transaksjoner. Noen av de vanligste formene for pengeoverføringer er rendyrkete agenter som overfører pengene for deg, og fordeler dem ut på de spilleinstitusjonene du ønsker kreditt hos. Likeledes finnes det flere varianter av såkalte e-wallets, eller elektroniske lommebøker, hvor man kan gjøre innskudd direkte fra egen bank eller fra kredittkort eller betalingskort, og deretter øverføre penger fra denne etter eget forgodtbefinnende. Slike elektroniske lommebøker har mange fordeler ut over at man kan bruke dem til å betale nettkasinoer og andre spillenettsteder med, de begrenser også muligheten for misbruk, da en eventuell inntrenger i spillenettstedets database ikke vil få tilgang til hverken kontonummer eller kredittkortkoder, men kun hvilken elektronisk lommebokkonto pengene overføres fra. Skulle de mot formodning likevel klare å knekke koden til og få tilgang til denne, kan de ikke tømme den for mere enn det beløpet som til enhver tid står inne, og fyller man kun opp hver gang man skal spille, vil dette likevel være minimalt.

Man kan selvfølgelig også få eventuelle gevinster utbetalt til samme elektroniske lommebok slik at transaksjonene heller ikke registreres i det norske banksystemet, og man kan fortsette å spille videre for denne nye gevinsten også, uten å måtte gå veien om flere ledd for å sirkulere pengene tilbake i systemet igjen.

Andre løsninger opptrer som en kredittkortløsning, men da norske kredittkort ofte er underlagt restriksjoner i forhold til utenlandske spilleselskaper vil disse ved opprettelse gi deg et nytt kredittkortnummer som aksepteres av spilleselskapene dersom disse ikke aksepterer elektroniske lommebøker i utgangspunktet. På denne måte kan man spille uten å ha direkte forbindelse mellom eget kredittkort og spillested. Ulempene med slike løsninger er gjerne at det enten tillegges provisjon eller prosenter av hver enkelt transaksjon, og at den enhver tid gjeldende valutakurs er noenlunde stabil.

Hvis du kunne tenkt deg å spille litt på nettet kan du her lese litt om Geir`s omtale av guts.com