Derfor bør du ha flere kredittkort

Er du vant til å kun ha èn bank og en leverandør av kredittkort og bankkort kan det være lurt å få seg noen flere. Her skal vi se på noen av de grunnene som jeg ser som de viktigste til nettopp å ha flere kredittkort.

Mistet kredittkort

Mister du kredittkortet ditt så står du på bar bakke om du kun har ett kredittkort. Har du flere så har du muligheten til å eventuelt bruke et annet kort og ikke måtte vente på nytt kort fra samme leverandør. Det kan være at du akkurat i dag trenger å bruke kortet, og da sitter du i knipa.

Forskjellige kort har bedre fordeler på enkelte ting

Kredittkortene som florerer i dag har mange forskjellige rabatter og tilbud gående. Skal du kunne bruke dem på best mulig måte bør du skaffe deg flere kort. Noen kredittkort er best på drivstoff mens andre er bedre på rabatter på ferier, utesteder, butikker og restauranter. Derfor kan det lønne seg å ha det kortet som gir de beste fordelene til hvert enkelt kjøp. Sørg for å ha en god kortholder eller stor lommebok for å ha plass til kortene så de ikke blir liggende hjemme ubrukte.

Sikre deg mot identitetstyveri

Identitetstyveri er blitt veldig vanlig. Grunnen til det er at flere opplysninger om oss blir etterspurt flere og flere steder. Personnummer er det mest vanlige, og har man tilgang på en persons personnummer kan det bli gjort mye ugagn. Det vanligste da er at de som har stjålet identiteten din søker om forskjellige kredittkort og så bruker dem til å handle på nettet. Men er du derimot allerede kunde hos de fleste kredittkortleverandørene, så vil det lyse en varsellampe om du derimot skulle prøve å søke om de samme kortene som du allerede har. Er nok ikke den beste sikringen, men det hjelper nok om uhellet skulle være ute. Se også etter om ditt kredittkort har identitetstyveri forsikring, som vil gi deg advokatstøtte dersom du skulle havne utfor noe slikt.