Bruk kredittkort ved netthandel

Siden internett har kommet har det blitt flere muligheter for å handle via internett. Nettbutikker for nesten alle mulige ting har kommet og det gjør at kriminelle også er på denne arenaen. Før var det butikktyver som var det du måtte være på vakt mot, mens i dag kan kriminelle sitte hjemme og svindle deg fra sin egen stue. Derfor må du være litt ekstra på vakt når du handler på nett fra butikker som du ikke har handlet i før. Butikken kan kanskje være satt opp kun for å svindle deg, noe som ikke er lett å forsikre seg mot.

Handle på nett med kredittkort og BankID

Heldigvis har bransjen også fått på plass BankID ved de fleste betalingsløsninger på nettet. I hvert fall i de norske butikkene, så da kan du være litt tryggere på de du handler hos. Uansett så er et kredittkort det viktigste du kan benytte deg av, for om du ikke får varen som du har betalt for så har du faktisk muligheten til å kontakte Mastercard eller Visa direkte om det er transaksjoner du er uenige om på kredittkortregningen din. Dette kan være handler som er gjort i god tro på internett, men som senere har vist seg kun å være svindel.

Pass uansett på, for du må være på vakt selv. En egenandel vil du nok måtte betale for selv uansett. Sjekk opp nettbutikken på Google sin søkemotor først. Søk gjerne etter nettbutikkens navn og svindel eller scam, får du opp noen resultater da så les nøye igjennom dem. Andre kan fortelle sine historier på nettet og hjelpe deg ved å unngå de samme feilene.

Det er ikke meningen å skremme deg for mye fra å handle på internett med denne artikkelen, men kun at du bør benytte et kredittkort ved slike handler. Litt lettere å få stryket en transaksjon fra kredittkortregningen før du betaler den, enn å se på en tom lønnskonto.