Bli kvitt kredittkortgjelden


Har du klart å sette deg selv i en massiv kredittkortgjeld? Svidd kortet mer enn du har økonomi til å tenk «bare en gang til, en gang til»? Du er i hvert fall ikke alene og flere tusen nordmenn sitter i samme krise som deg. Men slapp av, det finnes mange tips man kan gjøre for å forbedre sinn økonomi og komme seg ut av krisen.

Samle alt

kredittkort,forbrukslån,sparetips,økonomiDet første du bør gjøre er å refinansiere din kredittkortgjeld og lån til et sted. Da har du langt bedre kontroll og har mye mindre å forholde deg til. Det er lettere å forholde seg til en bank eller kredittkortleverandør istedenfor 10. Du kan ta opp et forbrukslån og avslutte alle kortene og dermed betale ned kortgjelden med forbrukslånet. Da trenger du kun å forholde deg til dem som du har forbrukslån hos.
Dette er et tips som flere anbefaler og går ofte igjen.
Samtidig når du har spredt gjelden og lånene dine hos x antall kredittkort og låneinstitusjoner, vil du i bankens øyne fremstå som en potensiell kunde med høy risiko. Dette betyr at sjansene for å bli innvilget et lån er mindre enn hvis du har samlet all gjeld til ett lån som gir deg bedre oversikt over din økonomi.

 

Utnytt boliglånet kredittkort,forbrukslån,sparetips,økonomi

Om du har egenkapital i hus eler bolig er det lurest og mest lønnsomt å bruke penger ifra boligsparebøssen til å kvitte seg med uønsket kredittkortgjeld.

Dette betyr at du du kan ta opp mer lån i boliglånet og dermed betale ned alt smålån og kredittkortgjeld på en gang før det utspiller seg noen renter og gebyrer. Dette lønner seg fordi renten på et boliglån er langt lavere enn renten på et kredittkort.


Forbrukslån og kontokreditt

Forbrukslån og kontokreditt har en lavere rente enn kredittkortene har. Kontokreditt fungerer på nesten på samme måte som kredittkort gjør. Ved kontokreditt kan du overstige saldoen din med for eksempel -10 000kr. Beløpet du bruker må du betale renter for, men de er ikke så høye som et kredittkort ville hatt. Et annet tiltak man burde vurdere er forbrukslån. Da kan du betale ned kredittkortgjelden din med en gang og betale ned forbrukslånet som har lavere rente enn kredittkortet ditt.

 

Fakturaen

De fleste kredittkort har et ”minstebeløp” som skal inn vær måned. Du må ikke falle i fellen ved å kun betale minstesum vær mnd. Minstesummen er utrolig lav og du kan ende opp med å betale kun renter og faktisk ikke ned på avdragene. Dermed synker ikke gjelden selv om det kanskje føles slik.

 

Snakk med banken kredittkort,forbrukslån,sparetips,økonomi

Om ingen av de overnevnte tipsene ikke fungerer tipsene ser ut til å funke vil vi råde deg til å kontakte banken. Banken har flinke rådgivere som jobber daglig med problemer som du har havnet i. De vil hjelpe deg og komme frem til en løsning som kanskje vil funke.

Til slutt vil vi legge til at det ikke finnes en trylleformel for å bli kvitt kredittkortgjeld og den forsvinner heller ikke av seg selv. Det handler kun om disiplin. Vi anbefaler heller ikke å vente for lenge, da dette kan koste deg dyrt.