Betingelser for å få forbrukslån

Når du skal søke om et forbrukslån er det viktig å tenke på betingelsene som følger med en slik forpliktelse det er å ta på seg et slikt lån. Det kan være at du ser på kun en tilbyder av forbrukslån og de har et godt tilbud tilsynelatende, men hadde du sett litt videre så ville du funnet flere som har enda bedre betingelser.

Hva skal du se etter?

På et lån er det nedbetalingstid, renter, avdragsfrihet, mulighetene du har for å nedbetale fortere eller utsette betalingen. Noen har det veldig enkelt lagt opp og du kan styre det meste selv via en nettportal. Du kan som regel få de første til opptil 6 måneder med avdragsfrihet og kun betale renter. Det er en stor fordel dersom du skal nedbetale lånet fort, men først får penger om 1-6 måneder frem i tid. Da slipper de månedelige kostnadene bli så store i mellomtiden.

Flere og flere har også begynt å tilby forsikring for forbrukslånet ditt. Det som da skjer er at du betaler noen tiere per måned for dette, men er da sikret dersom det skulle skje noe med deg under låneperioden. Det kan være at du mister jobben og får mindre inntekt, da vil de fryse lånet og vente til du er tilbake i ny jobb før de krever at du skal tilbakebetale. Eller det kan være at du blir uføre ved arbeidsulykke, da vil de slette lånet. Så lurt å tenke litt fremover, livet er ufortutsigbart og det kan være lurt å sikre seg.