Betaler du mer enn du må?

Det er mange som betaler mer gebyrer og renter enn de strengt tatt må på sitt kredittkort. Her har du tre tips du kan bruke for å sørge for å minimere kostnadene ved å ha et kredittkort.

 

Betal før forfallsdato

Dette er jo en selvfølgeliget for mange, men dette er også den viktigste grunnen til at mange får unødvendige avgifter. Regningen kommer, du legger den til side og før du aner det, har du glemt den.  Når du får regningen, åpne den heller opp og betal den omgående. Hvis du venter, øker sjangsen for at du glemmer det og det kommer til koste deg.

 

Betal via internett

Hvis du har tilgang til en datamaskin, og mulighet for å betale på nettet, er dette den beste måten å sikre at  kredittkortleverandør får betalingen i tide. Dette er den desidert raskeste måten å betale på, og om du betaler til din egen bank, vil transaksjonen ofte skje umiddelbart. Bare husk at det fort kan gå opptil fire-fem virkedager fra du betaler og til kortutstederen har pengene på sin konto om du har kredittkort fra et annet sted enn din vanlige bank.

 

Planlegg automatiske betalinger

Noen kredittkorttilbydere tillater deg å sette opp et planlagt trekk fra din brukskonto som deretter sendes automatisk til kredittkortleverandøren. Du bør sette den opp slik at den trekker pengne fra kontoen din i god tid før forfall for å sikre at midlene blir mottatt i tide. Selvom du har satt opp automatiske betalinger, er det ingenting i veien for å sende en ekstra, manuell betaling. Da vil du bli kvitt gjelden din enda litt raskere.

 

Ved å gjøre noen få tiltak som nevnt over, vil du unngå unødvendige gebyrer og dermed beholde mer av pengene i din egen lomme.