Benytt samme bank til nytt forbrukslån

Om du skal ha et forbrukslån til innkjøp av nye hvitevarer, møbler eller noe annet spennende i tiden fremover er det greit å vite at det kan være smart å benytte seg av samme bank som du benyttet sist. Var du en flink kunde tidligere(les: du betalte i tide og gjorde opp for hele lånet.) er du sett på som en god kunde av banken du tidligere lånte av. Det vil gjøre at de er mer enn villige til å gi deg et nytt lån. Selvfølgelig forutsatt at den økonomiske situasjonen din er lik som tidligere.

Et forbrukslån er jo i de fleste tilfeller et lån uten sikkerhet. Da vil bankene sikre seg enda bedre at du faktisk kan betale for deg. Det gjør de ved en kredittsjekk og at du verifiserer inntekt ved innsendelse av selvangivelse og lønnsslipper. Søker du da hos samme bank så kan de se på din tidligere historikk på betaling og hva du eventuelt tjente tidligere kontra nå.

Det du da burde gjøre når du nå skal søke om et nytt forbrukslån er å kontakte den banken som du tidligere brukte i forbindelse med forbrukslån. Fortelle dem at du trenger et nytt lån, du trenger ikke si hva det skal brukes til, og om de har et godt tilbud til deg i og med at du kommer tilbake til dem.

De vil i de fleste tilfeller gi deg et bedre tilbud enn du fikk sist og i hvert fall bedre enn det meste som er på markedet i dag. Lavere rente er du vel godt interessert i, og dette er en god måte å få det på.