Alltid signèr kredittkortet ditt

Når du har bestilt ditt første kredittkort så vil du merke at det skiller seg litt ut fra andre bankkort som du kan ha. Det er ikke noe bilde på baksiden og kun et felt for din underskrift og kortets CVC kode. Underskriftsdelen er som regel akkurat lang nok om du har et vanlig navn, men du må bruke noen initialer om du har et langt navn.

Signaturen på kredittkortet er viktig

Underskriften brukes til å verifisere at du er deg. At det altså er ditt kredittkort som ingen andre kan bruke. Utesteder og butikker skal alltid sjekke at din underskrift er lik eventuelt den som du har på ditt førerkort eller annen legitimasjon. Nettopp for å unngå kredittkort svindel. Det er såpass mange kredittkort som blir stjålet og det er derfor smart å passe på å ha underskrevet kortet. Har du ikke det kan den som stjeler det påføre sin egen underskrift, og bruke kortet som om det var deres. Husk uansett å meld ifra så raskt som mulig om kortet ditt blir stjålet.

Det er ikke vanskeligere enn at du bruker en penn og skriver underskriften din på baksiden av kortet. Da har du allerede sikret deg mot svindel fra de seriøse kortstedene, men det finnes fortsatt mange butikker og utesteder som ikke er så nøye eller ikke har tid til å sjekke at du er eier av ditt kredittkort.

Så det er hvorfor du alltid skal underskrive kredittkortet ditt, det blir også oppfordret fra kredittkortleverandøren når du mottar kortet.