Aksjetips: Oljeprisen går opp

Oljeprisen til værs

Det er mange ting man må ta hensyn til når man skal spekulere i aksjer. Noen av dem er hvordan

kredittkort,forbrukslån,sparetips,økonomi

Oljeprisen går til værs.

oljeprisen går opp og ned – i takt med mange av de store oljeselskapenes aksjer. Og nå ser det faktisk ut til at oljeprisen skal gå rett til værs, og datoen i dag er 17. april 2011.

Bare vent. Oljeprisen hopper nok opp snart skal dere se. Blir garantert mer trøbbel i midtøsten om ikke lenge. Iran bøyer ikke av i anriking/mulig produksjon av råstoff til atomvåpen. Dermed vil Israel etterhvert føle seg skikkelig truet og de er jo som kjent ikke så tilbakeholdne når de føler seg truet…

De sender da noen fly over til Iran med passende våpen for å ødelegge irans anrikinganlegg. Da blir selvfølgelig Iran skikkelig sure og balubaen er igang med oljepriser oppe på og over 70-tallet.

Tjen penger på Statoil/Hydro

Det kan være mulig å tjene endel på Statoil og Hydro nå, men deres problem etterhvert er at de taper kampen utenfor Norge når det gjelder nye oljefelt.

Statoil/Hydro står også overfor en annen stor utfordring:

Oljeproduksjonen er sterkt nedadgående i Nordsjøen. Nå rett etter jul nedjusterte oljedirektoratet prognosene sine i forhold til ifjor. De neste 4 årene blir utvinningen 550 mill fat lavere enn hva de trodde for 1 år siden.

Det tilsvarer en tapt omsetning på ca 200 milliarder kroner fra 2007 til 2011.

Tror nok Statoil/Hydro har noen andeler i det omsetningstapet…

Hvis oljeprisen hopper i taket burde man selvfølgelig sitte tungt lastet med oljeaksjer uavhengig av de to problemene jeg skrev om ovenfor.